Auteur Shelly Roso

Shelly wilde al vroeg schrijfster worden, alleen had ze de overtuiging dat het onhaalbaar voor haar was. Desondanks bleef ze fantaseren en schrijven: onder andere gedachtespinsels, dagboekfragmenten, interviews met haarzelf, een werkstuk over bloembollen dat ze ook in geheimschrift had geschreven, verhalen in een clubblad De Ooievaar voor de gehandicaptensport (zoals dat toen heette) en een script dat een uitgever afwees, omdat hij het té autobiografisch vond, terwijl het voornamelijk een verzonnen fictief verhaal was.

Haar boeken zijn geschreven voor jeugd vanaf 11-16 jaar en kenmerken zich door het aanstippen van grootse thema’s. In haar verhalen zit vaak een link met de natuur, omdat ze van mening is dat we als mens daarmee verbonden zijn en ervan kunnen leren of er kracht uit kunnen putten. Daarnaast is ze een voorstander voor diversiteit in Kinderboeken.

De jeugdboeken die zijzelf graag las toen zij 11-16 jaar oud was, waren de jeugdboeken van uitgeverij 'Lemniscaat' waarin ook gedurfde thema’s aangesneden/aangestipt werden.