Diversiteit in kinderboeken.

Gepubliceerd op 23 september 2021 om 15:24

Vanaf dit schooljaar/cultureel seizoen zal ik bloggen over verschillende kinderboeken.

Kinderboeken die niet gaan over een vader, moeder, broertje en een zusje. Of over een wit gezin evt. met een geadopteerd zwart of Aziatisch kindje. Over een meisje in jurkjes en een jongen met een autootje.

Ik wil jullie inspireren met boeken die anders zijn en die toch een weerspiegeling zijn van onze maatschappij.

 

Waarom?

Omdat ik van mening ben dat ik als zwarte dubbelbloed queer vrouw, opgegroeid in een Katholiek, vnl. wit  pleeggezin, dat heb te doen. Plus omdat ikzelf boeken schrijf die niet standaard zijn.

Daarbij ben ik zelf ook nieuwsgierig en ga graag op pad naar boeken die de wereld om ons heen weerspiegelen.

 

Wat waren jouw meest geliefde boeken en waarom?

Toen ik kind was kreeg ik van mijn oudtante boeken die ze uit tweedehandswinkels haalde, boeken van minder bekende schrijvers naast boeken van bekende schrijvers. De boeken die mij het meest raakten waren boeken waarin ik mijzelf, mijn identiteit, mijn belevingswereld in kon herkennen en begrijpen.

 

Ook lees ik graag boeken die op mijn pad komen; zo ben ik nu bezig met mijn vierde boek en daardoor kom ik boeken tegen, die ik misschien niet zou hebben gelezen, als ik niet bezig was met dit verhaal.

Daar hou ik van, verrast worden door verhalen in boeken die ik tegenkom, die ik krijg en of die ikzelf schrijf. Ik wijk graag af van de meest bekende/gelezen boeken en of van boeken van schrijvers die in de top 10 staan en of van boeken van kleine(re) uitgevers.

 

Ik hoop dat ik je met mijn blogs en de verschillende boeken die ik uitlicht kan verrassen dat ik je mee kan nemen in de diversiteit in kinderboeken.

Mocht jij een tip hebben en graag willen dat ik dát boek meeneem in mijn blog?

Stuur me een mailtje en ik zorg ervoor.

 

©IDEE, Shelly Roso


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.