Boeken & Bundels

 

De wolken kleurden donkergrijs

ISBN: 9789463900584

Te koop bij alle boekwinkels.

Prijs 12,95 Euro. 

Lees  hier de eerste recensie.

 

Achterflap:

De 13-jarige Oli heeft iets gruwelijk verkeerds gedaan en moet daarom een taakstraf uitvoeren. Zijn slachtoffer, de 74-jarige Henri Blom, staat er op dat het bij hem op het terrein van zijn vakantiehuis gaat gebeuren.

Vanaf het begin is het voor Oli duidelijk dat meneer Blom een plan met hem heeft. De taken die hij van de oude en, door zijn toedoen, invalide man krijgt, worden steeds vreemder. Hij durft er thuis niets over te vertellen. De band tussen één van de vaders en Oliver is toch al niet optimaal, zeker niet als zijn zusje ook nog eens tijdelijk uit huis geplaatst wordt.

De wolken kleurden donkergrijs is een psychologisch jeugdverhaal voor kinderen

vanaf 12 jaar.

 

Thema's/sociale onderwerpen:'

''Roso schetst op heldere wijze en met pakkende dialogen wat armoede met mensen kan doen.''

Stephanie Hardesmeets

Bestuurslid en coördinator communicatie Stichting Quiet Nijmegen

 

De laatste opdracht

ISBN 9789491777592

Te koop bij alle boekwinkels.

Prijs 12,95 Euro. 

 

Ook in luisterboek-versie uitgebracht door uitgeverij Luistereffect

en op Cd-Rom door Biblion.

 

Achterflap:

Brechje zit op het dak. Ze wordt op school gepest en heeft thuis ook problemen.
Brechje verzint een denkbeeldige vriend, Warre en komt met hem in een fantasiewereld terecht. Daar krijgt ze opdrachten, die haar kunnen helpen om in de echte wereld met veranderingen te leren omgaan.

Als Brechje met een mes wordt gestoken, vlucht ze in haar fantasie, steeds hoger.

Thema's/sociale onderwerpen: Vriendschap, werkloosheid, pesten, durven zijn die je bent.
Vanaf 12 jaar 


Klik hier om het eerste hoofdstuk te kunnen lezen.

Klik hier voor het lezen van een recensie van een scholiere.

Holly D. jongen/meisje

ISBN 9789491777370

Te koop bij alle boekwinkels.

Prijs 12,95. Euro.

 

Ook in luisterboek-versie uitgebracht door uitgeverij Luistereffect.

 

Achterflap:

De dertienjarige Holly D. woont al een paar jaar met haar vader op een camping. Op een dag laat hij haar weten dat ze deze vertrouwde omgeving moet verlaten, om iets te gaan ontdekken wat daar niet lukt. Boos en teleurgesteld gaat ze in haar eentje op pad. Al gauw ontmoet ze allerlei mensen die haar voor een jongen aanzien. Zo ook een kleine man, die zelfs denkt haar te kunnen helpen met verhalen.
Wanneer ze de vijftienjarige Jasper tegenkomt, wordt alles nog ingewikkelder: zij vindt hem leuk, hij vindt haar zoals ze nu is cool, zijn oma denkt dat ze in een verkeerd lichaam zit en de herinneringen aan haar overleden moeder komen ook steeds vaker boven.
In een opwelling besluit ze naar haar vader terug te gaan.
Maar, zoals een jonge waarzegster haar heeft voorspeld, loopt dat anders dan gepland. Holly D. heeft namelijk nog één ding te doen: beslissen of ze Jasper haar geheim zal vertellen of niet.

Thema's/sociale onderwerpen: genderidentiteit - vriendschap - verlies verwerken - geloof/spiritualiteit. 
Vanaf ca. 12 jaar. 

Inkijken

 

Recensie

De auteur weet soms een surrealistische sfeer op te roepen en is sterk in dialogen. Mogelijk lastig voor de lezer zijn de snelle wisselingen tussen scènes, het niet altijd logische tijdsverloop en details die er niet toe doen. De passages waarin de relatie tussen Holly en haar moeder beschreven wordt, zijn ontroerend.
Een sympathiek verhaal over een pubermeisje dat na het overlijden van haar moeder met haar genderidentiteit worstelt.

Recensent: K. Woets

Maak van de nood een deugd

E-boek te bestellen via het contactformulier.

Prijs 5,- Euro.

 

Shelly Roso heeft nadat ze een tijd moest bezuinigen ondervonden dat besparen ook positief kan zijn. Met dit e-boek in handen wordt je focus, tijdens het bezuinigen, op je kwaliteiten gericht in plaats van op wat je allemaal niet kunt doen.

 

Dit e-boek droeg eerder de titel 'Positief bezuinigen deugt.' Tijdens de Coronacrisis heeft Shelly het boek aangepast. Wekelijks kun je een pagina uit dit boek  lezen op de website van genoeg.nl

Een uitgebreid interview en of meer informatie klik op de button hieronder.

Vierende verhalen

Te koop via Uitgeverij DaVinci

Vieringen en gedenkdagen zijn bouwstenen voor het menselijk leven en brengen er samenhang en structuur in. Bij vieringen horen verhalen en die zorgen ervoor dat je samenhang ziet met dat wat er in je eigen leven gebeurt. Ze kunnen als model dienen voor het leven. 

 

Vieringen zorgen dat een school beweegt vanuit een zijns gerichte benadering in plaats van een consumptieve of rationele basis. Men laat zien zich bezig te houden met de kwaliteit van het leven zelf. Vieringen geven een saamhorigheidsgevoel, gemeenschapszin en onderlinge solidariteit als tegenhanger van een individualistisch ingestelde cultuur. De taal van de ratio wordt verbonden met de taal van het hart. Vieringen stimuleren de ontwikkeling van een verhalencultuur en geven levendig kleur aan de identiteit van de school.

Aan dit boek heb ik een bijdrage geleverd.

Klik op het boek voor meer informatie.

4-daagse verhalenbundel 2

ISBN13: 9789074734516

Te koop via: de vriendelijkste  marathon ter wereld, bol.com en bij alle boekwinkels.

Prijs 14,95 Euro. 

 

Deze tweede 4-daagse verhalenbundel opent met Het Grote Interview met Johan Willemstein, die van 2007 tot 2017 marsleider was. Gevolgd door verhalen over misdaad en mysterie, gezondheid, liefde en vriendschap, humor, wandelaars, vrijwilligers en bewoners. Iedereen wil zijn eigen verhaal vertellen: een pelgrimstocht, een fluitje van een cent, een lijdensweg, een uithoudingstest, een martelgang, een hel, de hemel op aarde, ergernissen voor bewoners, en vrienden voor het leven.

 

Dat allemaal is de vriendelijkste marathon ter wereld. De Dar, wie anders, sluit af met het verhaal over De Grote Schoonmaak en tot slot volgt een gedicht van een Nijmeegse dichter. Het wereldberoemde meubilair op de Villa Gladiola wandelt als een rode draad door de verhalen heen. Tenslotte dankt de Nijmeegse Vierdaagse zijn roem aan de honderdduizenden toeschouwers, die tijdens de intocht op de laatste dag vanaf hun krakkemikkige zitplaatsen de wandelaars een ovationeel ontvangst bereiden.

Aan dit boek heb ik een bijdrage geleverd.

Klik op het boek voor meer informatie.

55 woorden verhalen

ISBN 9789462662988

Te koop bol.com en bij alle online- boekenwinkels.

Prijs 14,95 Euro.

 

Hoe lang is een kort verhaal? En wat gebeurt er als je 'slechts' 55 woorden tot je beschikking hebt? In de Week van het Korte Verhaal 2018 gingen honderden auteurs de uitdaging aan. Schrijverspunt selecteerde samen met schrijfster Adriana S.A. en verzamelaar Pick the Script de 55 beste inzendingen voor deze derde editie 55 woordenverhalen.

 

Die zich overigens het best laat (voor)lezen bij de bushalte, in de rij voor de kassa of tijdens een saaie vergadering. Cadeau geven is ook een goed idee, want met de verkoop van deze unieke bundel steunen we Stichting Biblionef, een stichting die kinderen in achterstands-gebieden de kans geeft om te lezen. Op deze manier probeert Biblionef de horizon van deze kinderen te verbreden en hen een beter toekomstperspectief te geven.

Aan dit boek heb ik een bijdrage geleverd.

Klik op het boek voor meer informatie.